Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, των τοπικών συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών και Συμβολαιογράφων καθώς και της Ελληνικό Κτηματολόγιο.
Η εναρκτήρια εισήγηση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας, - όπως απεδείχθη από τις συνεχείς παρεμβάσεις και ερωτήσεις των συναδέλφων - εκδήλωσης, ήταν αυτή του κυρίου Παναγιώτη Λολώνη, Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Γεωχωρικών Πληροφοριών του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με θέμα «Η πρόοδος στην ανάπτυξη της γεωχωρικής υποδομής του Ελληνικού Κτηματολογίου και ο προγραμματισμός της ενημέρωσης του χαρτογραφικού υποβάθρου της Χώρας για την περίοδο 2021-2023».

Στη συνέχεια έγινε σύνδεση με το Βέλγιο και τη Γερμανία μέσω skype, απ’ όπου οι συνάδελφοι Jean-Yves Pirlot (CLGE General Director) και Thomas Jacubeit (CLGE Vice President), μας παρουσίασαν το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και πρακτικά παραδείγματα που αφορούν στον διαπιστευμένο τοπογράφο μηχανικό στην Ευρώπη.

Από τη σύνδεση με τους συναδέλφους Jean-Yves Pirlot και Thomas Jacubeit


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις εισηγήσεις της κυρίας Ερωφύλης Παπαδοπούλου (Υποδιευθύντρια Διαχείρισης Χωρικών Δεδομένων του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ) και της κυρίας Φωτεινής Βακαλοπούλου (Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ), σχετικά με το λειτουργούν Κτηματολόγιο και τις εφαρμογές που αναπτύσσονται.
‘Ολοι οι αξιότιμοι ομιλητές δέχθηκαν πλειάδα ερωτημάτων και προβληματισμών των συναδέλφων και προέκυψε αρκετά γόνιμη συζήτηση για ένα τόσο φλέγον θέμα για τον κλάδο, καθώς οδεύουμε προς το τέλος της κτηματογράφησης της χώρας.
Η έντονη συζήτηση που προκλήθηκε από τη σχετική με το Κτηματολόγιο εκδήλωση, οδήγησε στην έναρξη της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης, την όποια εκκίνησε ο Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, και πρώην Πρόεδρος του ΠΣΔΑΤΜ συνάδελφος Ιωάννης Μαχίκας. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΠΣΔΑΤΜ Μιχάλης Καλογιαννάκης παρουσίασε το πρόγραμμα δράσης 2018-2020 καθώς και αρκετές ενημερώσεις για τα τρέχοντα θέματα.
Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης λειτουργούσε παράλληλα έκθεση τοπογραφικού εξοπλισμού από τους εκθέτες μας, τους οποίους για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε.
Η Διοίκηση του ΠΣΔΑΤΜ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της συνδιάσκεψης, και ιδιαίτερα τους συναδέλφους Χαράλαμπο Λευκιμμιάτη και Σπύρο Κατσαρέρα αλλά και όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην Καλαμάτα.
Θέλει επίσης να ευχαριστήσει τους εκθέτες και χορηγούς που με τη συνδρομή τους βοήθησαν στη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, όλοι μαζί στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΠΣΔΑΤΜ το 2020.


Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης με θέμα «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: η επόμενη μέρα».

Η πρόοδος στην ανάπτυξη της γεωχωρικής υποδομής του Ελληνικού Κτηματολογίου και ο προγραμματισμός της ενημέρωσης του χαρτογραφικού υποβάθρου της Χώρας για την περίοδο 2021-2023"
Παναγιώτης Λολώνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωχωρικών Πληροφοριών του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

"Κτηματολόγιο σε λειτουργία"
Παπαδοπούλου Ερωφύλη, Υποδιευθύντρια Διαχείρισης Χωρικών Δεδομένων του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

"Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για μηχανικούς στη λειτουργία του Κτηματολογίου"
Βακαλοπούλου Φωτεινή, Προισταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης και Τεχνική Υποστήριξης του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

"Best practices of Regulated Liberal Surveyors in Europe"
Jean-Yves Pirlot, CLGE Director General 

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top