ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γ. Στύλιο

Από αριστερά: κ. Ζαρκαδούλας (Ειδ. Γραμματείας ΠΣΔΑΤΜ), κ. Καλογιαννάκης (Πρόεδρος ΠΣΔΑΤΜ), κ. Στύλιος (Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης)

 

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, η Διοίκηση του ΠΣΔΑΤΜ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Στύλιο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε η επιστολή που απέστειλε κατά την δημόσια διαβούλευση ο σύλλογος μας, καθώς και η λειτουργία του θεσμού του διαπιστευμένου μηχανικού για το κτηματολόγιο στην υπόλοιπη Ευρώπη με αφορμή και την επιστολή που έστειλε η CLGE (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Τοπογράφων Μηχανικών).

Επιπλέον συζητήθηκαν μελλοντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της λειτουργίας του Κτηματολογίου.

Ως διοίκηση του ΠΣΔΑΤΜ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στύλιο για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε και ευελπιστούμε η συνεργασία μας να είναι παραγωγική.

Μέσα από τέτοιες συνεργασίες αναδεικνύεται ο ρόλος των επιστημονικών φορέων, όπως ο ΠΣΔΑΤΜ, όταν η διοίκηση του κράτους είναι ενημερωμένη και διαθέτει ευήκοα ώτα στα ζητήματα που αναδεικνύει ο τεχνικός κόσμος και υπηρετούν την κοινωνία.

Ο σύλλογος μας, εκ του ρόλου του, οφείλει να συνδράμει και αυτός με τις δυνάμεις του σε κάθε προσπάθεια, ώστε το Κτηματολόγιο να αποκτήσει τον ρόλο που του αρμόζει, ως αναπτυξιακός μοχλός για την πολιτεία και τους πολίτες της.

Τον ρόλο αυτό θα συνεχίσουμε υπεύθυνα, να επιτελούμε και ευελπιστούμε στη στενή συνεργασία.

 

 

Υ.Γ. Την επιστολή του ΠΣΔΑΤΜ στην δημόσια διαβούλευση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Την επιστολή της CLGE στην δημόσια διαβούλευση μπορείτε να την δείτε εδώ, όπως και τα αντίστοιχα έγγραφα που την συνοδεύουν Code of Professional Qualifications for Property Surveyors και Code of Conduct of the European Surveyor.


 

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top