ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μέτρα στήριξης επιστημονικού κλάδου μηχανικών.

Ανακοινώθηκε σήμερα (27/03/2020) η κυβερνητική απόφαση σχετικά με τα μέτρα στήριξης επιστημονικών κλάδων, ανάμεσα στους οποίους και οι μηχανικοί.

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το μέτρο στήριξης για τον κλάδο μας, είναι η χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το σύνολο των μηχανικών της χώρας είναι ένας από τους πλέον καταρτισμένους κλάδους και δη, όσον αφορά  στις νέες τεχνολογίες.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, που πλήττονται όλοι οι χώροι, και μηχανικοί χρειαζόμαστε την ουσιαστικήκαι άμεση αρωγή της πολιτείας ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι (για ακόμα μια φορά) και να προσφέρουμε το δυνατόν.

Ζητάμε:

  • Την ένταξη μας στους δικαιούχους επιδόματος ειδικού σκοπού.
  • Την ένταξης μας στο μέτρο καταβολής του 60% του μισθώματος επαγγελματικής στέγης.

 

Λειτουργία Γραφείων Κτηματογράφησης

Σε χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικό Κτηματολόγιο (26/03/2020), διαπιστώσαμε ότι η Υπηρεσία καλεί τους πολίτες που

«...επιθυμούν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης για διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεών τους, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν έρθει σε επικοινωνία με αυτά για να οριστεί ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα τεκμηριώνεται με τη λήψη e-mail ή sms...

... Η αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πραγματοποιείται μόνο για υποθέσεις πολιτών που δεν μπορούν να διενεργηθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Εφόσον το Γραφείο Κτηματογράφησης κρίνει πως η υπόθεση είναι εξαιρετικά επείγουσα και δεν μπορεί να επιλυθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, θα συνεννοείται με τους πολίτες οι οποίοι θα προσέρχονται στο Γραφείο Κτηματογράφησης ΜΟΝΟ με προκαθορισμένο ραντεβού.»

Σύμφωνα και με τις παρατάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν μπορεί να κριθεί κάποια υπόθεση επείγουσα, ενώ καμμία υπηρεσία που προσφέρει το γραφείο κτηματογράφησης δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής πολιτείας οι επιτρεπόμενες μετακινήσεις πολιτών, απ’ αρχής του περιορισμού της κυκλοφορίας, αφορούν σε:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ειναί λοιπόν ξεκάθαρο, ότι η επίσκεψη πολιτών στα Γραφεία Κτηματογράφησης σαφώς και δεν περιλάμβάνεται στα ανωτέρω.


 

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top