11.10.2017 Ξενάγηση στις ιστορικές συλλογές οργάνων και βιβλίων από τον καθηγητή κ. Βέη στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΣΑΤΜ ΕΜΠ, μετά από την αξέχαστη διάλεξη με θέμα δύο πρωτοποριακά μαθήματα της δεκαετίας του 1970, «Εισαγωγή εις την Τεχνολογίαν του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού» και «Γήινο Φυσικό Περιβάλλον»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών εκφράζει την βαθιά θλίψη του για το θάνατο του συναδέλφου, καθηγητή και εξέχοντος μέλους του τεχνικού κόσμου, Γεωργίου Βέη.

Ο Έλληνας Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, ο Έλληνας Μηχανικός, και όχι μόνο, θα ήταν διαφορετικός χωρίς την παρουσία του.

Ένα συνάδελφος που συνετέλεσε καθοριστικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος μας. Κατά τη διάρκεια της κοσμητείας του στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ (1974), η διάρκεια φοίτησης αυξήθηκε στα πέντε χρόνια. Δικαίως χαρακτηρίστηκε ο “πατέρας” της δορυφορικής γεωδαισίας. 

Ένας συνάδελφος με παντεχνική αναγνώριση που εκφράστηκε μέσω της απόφασης της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου στις 14.11.2000 για την ονοματοδοσία του νέου κτιρίου της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών σε Κτήριο Γεωργίου Βέη.

Ένας συνάδελφος με πανελλαδική αναγνώριση που χρημάτισε ως Πρόεδρος της Γεωδαιτικής και Γεωφυσικής Επιτροπής του Κράτους, του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος και του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας.

Ένας συνάδελφος που προσέφερε στην ελληνική κοινωνία ποικιλοτρόπως. Θεμελίωσε τον θεσμό της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), διετέλεσε Πρόεδρος για πάνω από μία δεκαετία (2003-2014) και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του. 

Ένας συνάδελφος με διεθνή αναγνώριση, όντας από το 2003 μέλος της Academia Europaea.

Με λίγα λόγια ένας συνάδελφος που η παρουσία του συνέβαλε όσο λίγοι στην κοινωνία και τον τεχνικό κόσμο της χώρας μας. Η απώλεια του είναι ο ορισμός της απώλειας του  αναντικατάστατου ανδρός.

Οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί του οφείλουν πολλά.

Ο τεχνικός κόσμος θρηνεί.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Μιχάλης Καλογιαννάκης
Πρόεδρος ΠΣΔΑΤΜ

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top