ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πειραματισμοί με το έργο του Εθνικού Κτηματολογίου πρέπει επιτέλους να τελειώσουν

 

Αθήνα, 08/03/2017

 

Μετά την συνέντευξη τύπου της διοίκησης του ΠΣΔΑΤΜ προέκυψαν δεκάδες δημοσιεύματα, ακόμα και στις πρώτες σελίδες εφημερίδων, στα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως είχαμε προαναγγείλει, ακολούθησαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.


Στις συναντήσεις αυτές αναλύσαμε διεξοδικά τις απόψεις μας για τις επικείμενες αλλαγές στον φορέα που είναι υπεύθυνος για το έργο του Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ μετά το πέρας αυτού του κύκλου ακολούθησε συνάντηση με την διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ.

Συνέπεια των παραπάνω πρωτοβουλιών του ΠΣΔΑΤΜ ήταν και η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη μέσω δύο ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές κ. Μανιάτης και κ. Σαρίδης.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν ότι:

  • ο σύλλογος μας είναι επιστημονικός και επαγγελματικός σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί 6.000 Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς και όχι ένα μικρό κλαμπ συμφερόντων με ιδιοτελείς σκοπούς που αδιαφορούν για την διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, μέσω της σύγχρονης καταγραφής της.
  • ο σύλλογος, όπως έχει αποδείξει, θα συνεχίσει να κινείται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον για την ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου και κατ’ επέκταση των δασικών χαρτών.

 

Καλούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη να ξεκινήσει επιτέλους τον δημόσιο διάλογο πριν καταθέσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει τις υπηρεσίες κτηματογράφησης και καταχώρισης των δικαιωμάτων των πολιτών στην ακίνητη περιουσία. Μια επιτροπή που στελεχώνεται από 10 μέλη, από τα οποία κανένα δεν έχει την ιδιότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

 

Δημοσιεύματα του Τύπου

Ερώτηση κ. Μανιάτη, Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ερώτηση κ. Σαρίδη, Βουλευτής Ένωσης Κεντρώων

 

Δελτίο Τύπου: Οι πειραματισμοί με το έργο του Εθνικού Κτηματολογίου πρέπει επιτέλους να τελειώσουν

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top